fbpx

Politika privatnosti

Dobrodošli!

Politika privatnosti objašnjava kako Bebilica (“Bebilica tj „mi“) prikuplja i obrađuje vaše lične podatke za vreme korišćenja naših aplikacija (Aplikacija“) i/ili za za vreme korišćenja našeg websajta koji vodi do politike privatnosti („Websajt“).

S vremena na vreme politika privatnosti može biti izmenjena. Ukoliko do izmena dođe, obavestićemo vas putem email adrese ukoliko vašu adresu imamo sačuvanu, ili putem obaveštenja na našem Websajtu i/ili unutar Aplikacija, pre uvođenja izmena u politiku privatnosti.

Bebilica je posvećena očuvanju privatnosti dece na internetu i cilj nam je da očuvamo usaglašenost sa svim svetskim zakonima koji se tiču zaštite prava dece na internetu, kao na primer the Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) u Americi. Ukoliko želite da znate koji podaci se prikupljaju kroz naše aplikacije i kako te podatke obrađujemo, molimo vas da pročitate ovaj dokument. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nejasnoće, obratite nam se putem email adrese [email protected], tu smo da vam pomognemo.

Za vreme korišćenja aplikacija koje su proizvedene za roditelje i decu (“Aplikacije”) naša kompanija može prikupiti informacije vezane za način korišćenja aplikacije. Kada roditelji posete www.bebilica.rs (“Websajt”), takođe možemo prikupiti informacije vezane za način korišćenja našeg websajta za roditelje. Ovi podaci biće detaljno objašnjeni dalje u tekstu.

Ukoliko pristupate našem Websajtu ili Aplikacijama u okviru Evropske Unije (EU) ili ukoliko ste EU državljanin, molimo vas da pročitate sekciju o zakonskim osnovama za obradu ličnih podataka i pravima pojedinca kako bi više saznali o tome kako se vaši lični podaci obrađuju i o pravima koja imate, a koja se tiču obrade podataka.

Informacije prikupljene kroz naše Aplikacije

Za svaki uređaj na kojem je Aplikacija instalirana, Bebilica može prikupljati analitičke podatke o korišćenju aplikacije. Prikupljamo ove podatke kako bi unapredili performanse i pouzdanost naših Aplikacija i kako bi bolje shvatili šta naši korisnici više vole. Ni jedan od ovih podataka ne povezujemo sa pojedincima i sa drugim podacima koje prikupljamo. Podatke ne delimo, niti ih prodajemo drugim ljudima ili kompanijama, osim u slučaju kada ove podatke zatraži neki od državnih organa koji na ovo ima zakonsko pravo. (npr. Sudski nalog) ili u slučaju kada se vlasništvo nad podacima promeni usled pripajanja, akvizicije ili restrukturiranja brenda Bebilica.

Informacije koje nam dajete u okviru Aplikacija:

Deca koji su korisnici naših aplikacija nemaju mogućnost unosa ličnih podataka za vreme korišćenja naših Aplikacija, mimo onoga što što se prikuplja automatski na način kako je to objašnjeno iznad. Roditelji mogu da koriste link za korisničku podršku u okviru sekcije za odrasle kako bi kontaktirali našu korisničku podršku preko našeg Websajta. Ukoliko podnesete zahtev kroz naš Websajt, morate ostaviti vašu email adresu i vaše ime. Puno ime i prezime nije neophodno ukoliko želite da nas kontaktirate.

Informacije prikupljene kroz naš Websajt:

Informacije prikupljene automatski:

Naš Websajt namenjen je korišćenju od strane roditelja i odraslih i koristi Google Analytics za prikupljanje sledećih informacija i iste može skladištiti na samom uređaju kao kolačiće kako bi pristupio našem Websajtu:

 • Informacije o sistemu (pretraživač, operativni sistem);
 • Mobilni (operativni sistem, rezoluciju ekrana);
 • Način sticanja korisnika (izvor preko kojeg je korisnik pristupio Websajtu, većina nije otkrivena od strane Google-a);
 • Ponašanje sajta (koje stranice korisnik posećuje, dužinu trajanja posete);

Kako bi koristili naš Websajt, morate prihvatiti određene kolačiće i njihovu primenu.

Informacije koje nam pružate:

Uz infromacije koje se automatski prikupljaju za vreme posete Websajtu, roditelji mogu podeliti svoje ime i email adresu iz 2 razloga:

 • Zbog prijave na naš bilten
 • Kako bi nas kontaktirali ili našu korisničku podršku

Kako bi vas obaveštavali kroz naš bilten, neophodno je da sa nama podelite vašu email adresu. Email adresu koristimo isključivo za svrhu biltena i ni jednu drugu. U svakom trenutku se možete odjaviti koristeći dugme odjave koji se nalazi u biltenu ili kontaktom na mail [email protected]

Ukoliko kontaktirate korisničku podršku kroz kontakt formu na našem Websajtu, morate nam dati email adresu i vaše ime. Od vas ne zahtevamo puno ime i prezime kako bi nas kontaktirali.

Kako se vaši podaci koriste

Prikupljene podatke kroz Aplikacije ili Websajt koristimo kako bi bolje razumeli korišćenje naših proizvoda, kao i da bi razumeli navike korisnika koji ih koriste. Prikupljamo ove podatke kako bi unapredili performanse i pouzdanost naših Aplikacija i kako bismo bolje shvatili šta naši korisnici više vole. Ni jedan od ovih podataka ne povezujemo sa pojedincima i sa drugim podacima koje prikupljamo. Podatke ne delimo, niti ih prodajemo drugim ljudima ili kompanijama, osim u slučaju kada ove podatke zatraži neki od državnih organa koji na ovo ima zakonsko pravo. (npr. Sudski nalog) ili u slučaju kada se vlasništvo nad podacima promeni usled pripajanja, akvizicije ili restrukturiranja brenda Bebilica.

Kako su vaše informacije deljene

Svi lični podaci koji su automatski prikupljeni koriste se isključivo za unaređenje naših usluga. Podatke ne delimo, niti ih prodajemo drugim ljudima ili kompanijama, osim u slučaju kada ove podatke zatraži neki od državnih organa koji na ovo ima zakonsko pravo. (npr. Sudski nalog) ili u slučaju kada se vlasništvo nad podacima promeni usled pripajanja, akvizicije ili restrukturiranja brenda Bebilica.

Podaci koji su prikupljeni od strane Google-a na našem Websajtu, takođe su dostupni Google-u. Bebilica nema kontrolu nad prikupljanjem i korišćenjem ovih informacija od strane kompanije Google i odriče se odgovornosti za iste. Međutim, uvereni smo da prikupljanje i korišćenje podataka od strane kompanije Google jeste u saglasnosti sa relevantnim svetskim regulativama.  

Zakonski osnov za korišćenje ličnih podataka

Ukoliko ste građanin Evropske Unije (EU) ili živite u Evropskoj Uniji, vaše podatke prikupljamo i obrađujemo jedino ukoliko je to omogućeno zakonskim regulativama koje važe u EU. To znači da vaše podatke prikupljamo i obrađujemo isključivo u sledećim situacijama:

 • Kada je neophodno iz legitimnih razloga (koji ne narušavaju vaš privatni interes), kao na primer u slučaju suzbijanja prevare, u slučaju unapređenja Websajta i u slučaju unapređenja našeg Websajta i mrežne infrastrukture;
 • Ukoliko ste dali pristanak za prikupljanje i obradu podataka zbog određene namene;
 • Ukoliko je neophodno da time ispunimo našu ugovornu obavezu; ili 
 • Ukoliko je neophodno da sarađujemo sa istražnim organima u skladu sa zakonom.

Gde zavisimo od vašeg pristanka na prikupljanje i obradu podataka, imate pravo povlačenja ili ukidanja pristanka u bilo kom trenutku. Ukoliko želite da povučete pristanak, molimo vas da nas kontaktirate koristeći podatke na Kontakt strani Websajta. Primeri naših legitimnih interesa vezanih za podatke koje obrađujemo su sledeći:

 • Korisnička podrška i suzbijanje prevare (Ime i prezime)
 • Unapređenje naših proizvoda i usluga (informacije o uređajima, istorija aktivnost u okviru Aplikacija ili Websajta)

Ukoliko imate pitanja vezana za dodatne informacije koje se tiču zakonskih osnova na osnovu kojih prikupljamo i obrađujemo vaše lične podatke, slobodno nas kontaktirajte na [email protected]

Ne prikupljamo dodatne informacije

Kada preuzimate i koristite naše Aplikacije, ili koristite naš Websajt, ne tražimo vam dodatne informacije i ne prikupljamo nikakve lične podatke, osim osnovnih informacija spomenutih iznad. Prikupljene podatke ne delimo sa trećim licima.

Individualna prava

Bebilica vam pruža određene mogućnosti kada su u pitanju vaši lični podaci. Molimo vas da pogledate mogućnosti navedene u tekstu ispod. Odgovorićemo na sva vaša pitanja u razumnom roku. Ukoliko davanje našeg odgovora iziskuje više od mesec dana usled složenosti ili obima, obavestićemo vas o tome i redovno informisati o napretku.

Pregledajte i ažurirajte svoje podatke. Imate pravo da pristupite i ažururate bilo koji lični podatak koji smo mi prikupili. Za pregled i ažuriranje  podataka koje smo prikupili molimo vas da podnesete zahtev koristeći kontakt informacije na kraju ovog odeljka. Možemo zatražiti od vas dodatne informacije kako bismo potvrdili vaš identitet pre izmene bilo kog ličnog podatka.

Brišite svoje podatke: 

Takođe, imate pravo da tražite brisanje vaših ličnih podataka.  Brisanje svih vaših ličnih podataka, vrši se slanjem zahteva koristeći kontakt informacije na kraju ovog odeljka. Možemo zatražiti od vas dodatne informacije kako bismo potvrdili vaš identitet pre brisanja bilo kog ličnog podatka.

Nakon brisanja vaših ličnih podataka iz naše baze podataka, moguće je da nećemo odmah obrisati preostale kopije iz naših aktivnih servera, sprečavanjem krađe i zloupotrebe, analitike, ispunjavanja pravnih obaveza, ili gde inače odgovorno smatramo da imamo legitiman razlog da tako uradimo. Takođe, zadržavamo pravo odbijanja ovog zahteva u pojedinim slučajevima, kao kada je potrebno da se postupi po određenom pravnom zahtevu ili u slučaju tužbi gde je ovaj materijal neophodan.

Pravo prigovora: Imate pravo na prigovor na obradu vaših ličnih podataka u marketinške svrhe ili kada je obrada vaših podataka zasnovana na objektivnim interesima. Možete zatražiti da prestanemo sa obradom podataka u direktne marketinške svrhe. Ovo je vaše asolutno pravo koje vam ne možemo odbiti. Izvan direktnog marketinga, ukoliko želite da ostvarite ovo pravo, morate dati konkretne razloge usled kojih se protivite obradi vaših podataka, zasnovano na vašem pojedinačnom slučaju. I nakon postavljanja takvog zahteva, možemo nastaviti da obrađujemo lične podatke ukoliko je to potrebno radi pravnog zahteva ili ukoliko možemo ukazati na legitiman osnov za čuvanje i obradu podataka.

Ukoliko je bilo koji zahtev iz ovog odeljka jasno nesosnovan ili suvišan, možemo odbiti zahtev ili tražiti primerenu naknadu  za ispunjenje zahteva. Ukoliko odlučimo da odbijemo vaš zahtev, obavestićemo vas o razlozima usled kojih nismo preduzeli akciju i obezbediti informacije o drugim mogućim solucijama. Ukoliko odlučimo da je neophodna odgovrajuća naknada, ubrzo ćemo vas obavestiti i usaglasiti sa zahtevom o izdavanju priznanice o ovoj naknadi. 

Kontakt za individualne zahteve

Molimo vas da  koristite podatke navedene ispod pri podnošenju zahteva za korišćenje bilo kog od navedenih prava. Molimo da ne šaljete zahteve putem više puteva komunikacije. Potrudićemo se da odgovorimo na vaš zahtev u razumnom roku.

Email: [email protected]

Ukoliko ste državljanin EU ili imate boravište u EU i zabrinuti ste zbog korišćenja vaših podataka (bez uticaja na bilo koje drugo pravo koje možete ostvariti), možete svoja prava ostvariti pred vašim lokalnim nadzornim organom.

Čuvanje podataka

Bebilica može sačuvati podatke korisnika u sledeće svrhe:

Za razvijanje novih funkcionalnosti i unapređenje Aplikacija i Websajta;

Za podršku naknadnim korisničkim zahtevima;

Za uanpređenje bezbednosti i sigurnosti Aplikacija i Websajta;

Ili ispunjenje naših zakonskih obaveza.

Čuvaćemo vaše podatke koliko god je potrebno za svrhe za koje su podaci i prikupljeni. U mnogo slučajeva, zadržaćemo vaše podatke dok to bude neophodno za vaše korišćenje Aplikacija ili Websajta, što može uključivati zadržavanje ovih informacija kada prestanete da koristite Aplikacije ili Websajt.

Ažururanje politike privatnosti

Ova pravila politike privatnosti su ažurirana na dan koji je prikazan na vrhu ovog dokumenta. Politika privatnosti se može menjati i mi zadržavamo isključivo pravo na to. Ukoliko dođe do bilo kakvih promena naše politike, obavestićemo vas putem našeg Websajta ili putem Aplikacija. Tražićemo pristanak roditelja ukoliko bilo kakva promena utiče na korisnike koji su mlađi od 13 godina, ukoliko je reč o pristanku koji se traži u okviru COPPA.